Podjetje Alojz Markelc s.p. smo aktivno družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1981 ter ima sedež v Ljubljani.
Naša osnovna dejavnost je od samega začetka servis gostinskih strojev. V več kot tridesetih letih delovanja smo si tako pridobili veliko izkušenj in znanja s področja servisiranja, obnove, montaže in prodaje gostinskih strojev.
Imamo tudi lastno delavnico, ki ima vso potrebno opremo ter raznoliko in veliko zalogo rezervnih delov. To nam omogoča opravljanje celovitega servisa gostinskih strojev. Nosilec dejavnosti je tudi mojster splošne elektromehanike, kar je dodatno zagotovilo za kakovostne in strokovne storitve.

Servisiramo ekspres aparate za kavo, kavne mline, pomivalne stroje za kozarce in posodo, ledomate, aparate za smetano, ročne in avtomatske mehčalce vode ter druge gostinske in barske aparate.
Smo pooblaščeni serviser za La San Marco, AGE, La Scala, EGRO, Rancilio, Mazzer, Aristarco, Dihr, Icematic, Thermoplan, DVA in Kastel.
Poleg naštetih znamk, za katere smo pooblaščeni servis, servisiramo tudi aparate ostalih proizvajalcev.

Poleg servisa in rabljenih ter generalno obnovljenih gostinskih strojev omogočamo tudi nakup novih aparatov in njihovo montažo.
Pri prodaji novih strojev in njihovem servisu pogodbeno sodelujemo z drugimi večjimi slovenskimi in tujimi podjetji.
Med drugim smo tudi slovenski distributer za aparate in rezervne dele znamke La San Marco in Thermoplan

Ponujamo tudi profesionalne detergente za pomivalne stroje italijanskega proizvajalca Industrie Chimiche s.r.l. ter tehnično sol za avtomatske mehčalce vode.

Poleg gostinske opreme v sodelovanju s podjetjem Elmont Bled d.d nudimo zelo kvalitetno in cenovno ugodno kavo in druge izdelke blagovne znamke Pavin.

Od leta 2018 pa v svoji pakirnici pakiramo tudi beli ter rjavi (trsni) kristalni sladkor v manjše porcijske vrečke.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. S klikom na gumb »v redu« potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Dokler se s piškotki ne strinjate, se na vaš računalnik ne naloži noben piškotek.